Awareness month

Awareness Month

Oktober er international Awareness month, hvor der verden over tages initiativer til at gøre særlig opmærksom på ASK/AAC.

Var det en ide for dig med et initiativ, der hvor du arbejder, bor eller færdes i øvrigt?
Her er ideer til inspiration:

• Sæt fokus på kommunikationsrettigheder sammen med dine kollegaer. På specialbørnehaven Platanhaven i Odense sætter hver gruppe tid af på et stuemøde i oktober, hvor de inspireres af ”Kommunikationsrettighedsplakaten” og drøfter kommunikationsindsatsen overfor stuens børn ud fra denne. Se ”Kommunikationsrettighedsplakaten

• Tilmeld og følg den offentlige facebookgruppe ”International AAC Awareness Month”. Fortæl andre at den findes.

• Hold ”Silent Lunch break”. Prøv på egen krop ikke at have et funktionelt talesprog. Inviter kollegaer/ledelse/brugere/el. andre til en frokostpause, hvor I kun må kommunikere via kommunikationsbøger, talemaskiner, billeder el. lign.  Her er en invitation som inspirationskilde– lige til at tilpasse din institution.

I Finland har man valgt at koncentrere kræfterne om en Awareness Week, hvor de laver forskellige happenings, foredrag, optræden, infotelte, gratis filmforevisning, udstillinger, panel diskussioner, workshops, åbent hus, kirketjenester, pressemeddelelser og websites.

I 2013 var sloganet “Hvordan vil du sige det, hvis du ikke kan tale?”
Mange samarbejdspartnere, organisationer, skoler, kirker og andre er involveret i arrangementerne, der løber af stabelen primært i Helsinki, men også i 13 andre byer.